Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowy gulasz z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
rabarbar 1 badyl
marchewka 2 sztuki
miód 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
margaryna 1/2 kostki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowy gulasz z rabarbarem

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy oraz pieprzymy, dodajemy miód oraz musztardę, mieszamy i odstawiamy na godzine do lodówki. W rondlu roztapiamy masło i wrzucamy mięso, przesmażamy ok 15 min, dodajemy obrany i pokrojony w kostkę rabarbar o raz pokrojoną w talarki młodą marchew. Dusmi ok 30 min, aż mięso bedzie miękkie i powstanie gęsty sosik. Doprawiamy do smaku. podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.07.2014 11:17
moje smaki w tej potrawie..
berys18 18.07.2014 09:27
ciekawe połączenie
Anna169Hosz 18.07.2014 08:33
Oryginalne danie.
Christopher 18.07.2014 00:57
Lubię potrawy z rabarbarem, dobra kompozycja.
PaniMISIOWA 17.07.2014 22:23
ciekawa kompozycja smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak