Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy gulasz ala strogonow

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka 5 szt
papryka marynowana 5 kawałków
pieczarki 25 dag
soser
pieprz
oliwa
por 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 3 łyżki
korniszony 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy gulasz ala strogonow

Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem kucharka .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy .Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu . Dodajemy soser ok 3 łyżki .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 22.04.2012 18:43
smakowity
ewka1978 11.04.2012 12:38
Super przepis
stokrotka 27.03.2012 09:19
smacznie się prezentuje
iwa643 27.03.2012 07:07
polecam z kaszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak