Drobiowy gulasz ala strogonow

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    5 szt
  • papryka marynowana

    5 kawałków
  • pieczarki

    25 dag
  • soser

  • pieprz

  • oliwa

  • por

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • korniszony

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem kucharka .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy .Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu . Dodajemy soser ok 3 łyżki .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 22.04.2012 18:43
smakowity
ewka1978 11.04.2012 12:38
Super przepis
stokrotka 27.03.2012 09:19
smacznie się prezentuje
iwa643 27.03.2012 07:07
polecam z kaszą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat