Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy Cordon blue

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
szynka wędzona 4 plastry
ser żółty 4 plastry
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 2 łyżki
masło 4 łyżki
śmietana kremówka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy Cordon blue

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso wypłukać, osuszyć, pokroić na porcje i lekko rozbić.
Krok 1 - Drobiowy Cordon blue foto
2
Każdy obłożyć plastrem szynki i sera, następnie złożyć na pół i dobrze docisnąć.
Krok 2 - Drobiowy Cordon blue foto
3
Mąkę wymieszać z pieprzem i solą a jajka rozmącić w śmietanie.
Krok 3 - Drobiowy Cordon blue foto
4
Gotowe sznycle obtaczać w mące, potem w jaku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony.
Krok 4 - Drobiowy Cordon blue foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 02.01.2015 17:38
pyszne mięsko :-)
Michał2 02.01.2015 13:52
same pyszności:) mniam
agnieszka214 02.01.2015 13:32
bardzo apetycznie wyglada lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak