Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy Cordon Bleu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt (po 150 g)
ser żółty 4 plastry
szynka gotowana 4 plastry
jajko 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy Cordon Bleu

Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozcinamy w taki sposób, by powstały kieszonki. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Na środek każdego kotleta kładziemy plaster sera, i plaster szynki.
Filet składamy w pół, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 19.03.2017 13:07
Fajny przepis
Ola1984 19.03.2017 10:02
Mniam! Aż ślinka cieknie :)
Ewelina1991 19.03.2017 09:52
dobre mięsko
norweska20 18.03.2017 23:58
apetyczne ujęcie :)
wyattearp 18.03.2017 21:36
smacznie wygląda
Łukasz15 18.03.2017 21:32
Bardzo smaczne
bertpvd 18.03.2017 21:06
Pyszny kotlet
Wiktoria29 18.03.2017 20:53
zjadłabym.....
MagdalenaIC 18.03.2017 20:36
Pysznie :)
Justi2401 18.03.2017 20:14
Wspaniale wygląda, aż się głodna zrobiłam na sam wieczór :)
IKrakowianka 18.03.2017 19:15
bardzo apetyczne mięsko
Bernadeta1 18.03.2017 19:01
wygląda bardzo apetycznie
agaK. 18.03.2017 18:50
Wygląda bardzo smacznie:)
benka 18.03.2017 18:42
Pyszne, lubię takie dania.
Aleksandra/Olcia 18.03.2017 17:49
Twoje zdjęcia sprawiają że zawsze robię się głodna !
kloruś 18.03.2017 16:21
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak