Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy bigos w godzinę

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 sztuki
marchewka 2 średnie
przecier pomidorowy 1,5-2 szklanki
olej do smażenia
bulion drobiowy 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki do podania
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat świeżo mielony do smaku

Porada

To lekka i chuda alternatywa dla tradycyjnego bigosu. Dodatkowo szybko się go robi i pysznie smakuje. Można dodać do niego także kilka pieczarek.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy bigos w godzinę

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka tniemy w paski. Tak przygotowany oprószamy solą i pieprzem, przekładamy na patelnię, podlewamy lekko olejem i smażymy do miękkości.
Krok 1 - Drobiowy bigos w godzinę foto
2
kapustę szatkujemy
Krok 2 - Drobiowy bigos w godzinę foto
3
. Kiedy mięso jest gotowe dokładamy do niego najpierw marchew
Krok 3 - Drobiowy bigos w godzinę foto
4
Następnie dodajemy kapustę. Całość podlewamy bulionem i szklanką przecieru. Bigos przykrywamy i dusimy pod około 1 godzinę. W trakcie duszenia w miarę jak płyn będzie odparowywał uzupełniamy go przecierem. Całość doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy majeranek.
Krok 4 - Drobiowy bigos w godzinę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.05.2014 20:47
Warto taki robić.
gosia1988 26.04.2014 21:23
ale smakowicie wygląda
kasiaw 26.04.2014 21:09
musi być bardzo smaczne
Aleksandra/Olcia 26.04.2014 20:00
tez tak czasami robie.pycha
pajbek 26.04.2014 19:59
Pyszny musi być :-)
IlonaAlbertos 26.04.2014 19:14
Wygląda wspaniale.
Pani Domu 26.04.2014 18:49
smakowicie wygląda, fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak