Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowo-wołowe flaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaczki wołowe 800 g
ćwiartki kurczaka 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowo-wołowe flaczki

Flaczki zalać wodą i gotować do miękkości,ćwiartki również zalać wodą i gotować w osobnym naczyniu wraz z pokrojonymi w kostkę warzywami oraz zielem angielskim i liściem laurowym.Gdy ćwiartki będą miękkie wyciągnąć z rosołu i pokroić w drobniejsze kawałeczki. Mięsko dodać do rosołu wraz z odcedzonymi flaczkami,a następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i szczypta gałki muszkatołowej, zagotować. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 15.05.2014 09:41
flaczki pycha :)
dada 10.03.2014 14:20
smaczne smaczne :-)
ppaulina 08.03.2014 15:39
lubię flaczki
Megg 08.03.2014 14:33
pyszne flaczki
Lidzia 07.03.2014 19:02
Flaczki są dobre.
Krzysztof15 07.03.2014 18:55
lubie flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak