Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowo-wocowe szaszłyki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
winogrona 10 kulek
przyprawa do szaszlykow
pierś z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 sz

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowo-wocowe szaszłyki

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w zgrabna kosteczkę . Jabłko dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Winogrono kroimy na połówki. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy w kostkę . Nakładamy na patyczki do szaszłyków na przemian mięso,winogrono ,jabłko.Posypujemy przyprawą do szaszłyków i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 04.03.2013 11:30
Lubię takie szaszłyczki, tez musze niedługo zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak