drobiowe zrazy zwijane

drobiowe zrazy zwijane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z piersi kurczaka

    4
  • świeżego szpinaku

    200g
  • ząbki czosnku

    2
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania drobiowe zrazy zwijane

Filety z kurczaka rozcinamy na prostokątne plastry. Umieszczamy pomiędzy dwiema warstwami folii, lekko rozbijamy. Nacieramy posiekanym czosnkiem. Oprószamy solą, pieprzem i ziołową przyprawą do kurczaka. Na każdym kawałku kurczaka położyć po kilka liści szpinaku i po 2 plastry bekonu. Ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami. Zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanki i piec jeszcze 15min. w temp. 180stopni. Miękkie zrazy przełożyć na półmisek, pokroić w plastry. Podawać z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Adamorek 15.02.2011 23:56
fajne
magical66 24.11.2010 18:12
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat