Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe warkocze z boczkiem i szczypiorkiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
wędzony boczek 300 gram
szczypior 8 sztuka
oliwa 2 łyżka
sos sojowy 1/2 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sos słodko- ostry 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe warkocze z boczkiem i szczypiorkiem

Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na jak najdłuższe paski. Zalewamy wymieszaną marynatą i ostawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Boczek kroimy na długie paski (mniej więcej długości pasków drobiowych). Miedzy dwa paski piersi wkładamy jeden pasek boczku i po dwa szczypiorki. Spinamy wszystko wykałaczkami i pleciemy ciasnego warkocza. Końcówkę spinamy dokładnie wykałaczkami. Przygotowane warkocze układamy na aluminiowej tacce i grillujemy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 01.06.2013 21:28
świetny pomysł!
Malinka 18.05.2013 18:24
Jeśli smakują tak, jak wyglądają to muszą być super!
karolina1869 14.03.2013 17:44
wyglądają naprawdę apetycznie
Katarzyna59 13.10.2012 16:59
piękne i smaczne
eliza135 08.10.2012 19:25
wygląda wspaniale
Mariposas 14.09.2012 19:09
i prezentuje się wybornie
Ola1984 14.09.2012 14:34
Oj pyszne, pyszne...soczyste i bardzo aromatyczne :)
malinka18 14.09.2012 14:26
pomysłowe i na pewno pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak