Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe warkocze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 -2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1-2 łyżeczki
ząbek czosnku 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe warkocze

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Mięso umyć ,osuszyć na papierowym ręczniku ,obrać z błon.
Krok 1 - Drobiowe warkocze foto
2
Poprzecinać na paseczki ,natrzeć czosnkiem, posypać ziołami ,polać oliwą i odłożyć do zamarynowania na 2 godziny do lodówki.
Krok 2 - Drobiowe warkocze foto
3
Zrobić warkocze na końcach spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Drobiowe warkocze foto
4
Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i parować około 4 minuty
Krok 4 - Drobiowe warkocze foto
5
Odwrócić na drugą stronę i też 4 minuty.
Krok 5 - Drobiowe warkocze foto
6
Gotowe podawać do obiadu z ziemniakami i sałatką lub z kaszą czy ryżem.
Krok 6 - Drobiowe warkocze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 31.01.2016 13:33
Super pomysł;)
ilka01 30.01.2016 17:28
wygląda super :)
w mojej kuchni 30.01.2016 16:22
apetyczne smakowo i wyglądem jedzonko
tuchel 30.01.2016 16:06
super pomysł na podanie, niby standardowe i tradycyjne danie, a nabiera zupełnie innego wyrazu.
irenka 30.01.2016 15:51
wyglądają przepysznie
mirosława4 30.01.2016 15:30
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak