Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki drobiowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
udka kurczaka 2 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
marchew mrożona 1/2 szkl
groszek mrożony 1/2 szkl
jajko 6 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki drobiowe

Najlepiej użyć udek ugotowanych wczesniej w rosole. Mięso z rosołu pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić każde na cztery części.
Zagotować wodę z solą, do wrzącej wrzucić marchewkę z groszkiem i gotować około 10 minut. Odcedzić. W silikonowych lub plastikowych pojemniczkach umieścić kawałki jajka (żółtkiem do dołu), mięso, kukurydzę i marchewkę z groszkiem. Rosół doprowadzić do wrzenia, doprawić pieprzem i zdjąć z ognia. Wsypać żelatynę i wymieszać. Rozlać do wcześniej przygotowanych foremek. Odstawić do stężenia. Przechowywać w lodówce. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 05.01.2016 10:13
Pyszności! Z chęcią bym zjadła...nawet parę :P
Iwusia 04.01.2016 23:28
dziś tak za mną chodziły, a tu proszę jeszcze przepis - to jakiś znak :)
joannaa24 04.01.2016 20:35
Pięknie wyglądają, aż chce się spróbować ;)
mikrusiak 04.01.2016 19:00
bardzo smakowicie wyglądają te galaretki :)
Małgorzata Pin 04.01.2016 17:04
Piękna i kolorowa galareta.
halina17 04.01.2016 16:44
Bardzo lubię.
anka1988 04.01.2016 16:00
piękne! uwielbiam galaretki mięsne!
bietka 04.01.2016 15:37
takie lubię :)
Stenka 04.01.2016 15:36
apetycznie wyglądają
mirosława4 04.01.2016 14:37
pyszności :)
Agnieszka-87-25 04.01.2016 14:36
smaczne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak