Drobiowe sznycle z zapasów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z kurczaka usmażone

    4 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • śmietanka słodka

    4 łyżki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1/2 łyżeczki
  • olej z orzechów włoskich

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo często zdąża mi sie zrobić za dużo sznycli drobiowych . A nie mam ochoty jeść ich ciągle tak samo.
W garnuszku z grubym dnem lub patelni zagotować masło , olej , śmietankę i wodę . Włożyć sznycle . Skropić odrobiną i dusić szczelnie przykryte parę minut tak by się podgrzały i nabrały smaku sosu.
Dobrze jest w ostatnim momencie wsypać łyżeczkę mielonych orzechów i wymieszać , ale akurat nie miałam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bhb8 12.11.2013 19:13
Zazwyczaj podgrzewam w piekarniku jeśli czegoś za dużo zrobię :)
Melania 12.11.2013 19:00
Lubię takie mięsko :)
Margaretkaw 12.11.2013 18:58
Wspaniale wyglądają :)
AnielskaSlodycz 12.11.2013 18:53
ciekawy pomysł :)
idealme 12.11.2013 18:52
najlepsze domowe ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat