Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe sznycle z zapasów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z kurczaka usmażone 4 sztuki
masło 1 łyżka
śmietanka słodka 4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
olej z orzechów włoskich 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe sznycle z zapasów

Bardzo często zdąża mi sie zrobić za dużo sznycli drobiowych . A nie mam ochoty jeść ich ciągle tak samo.
W garnuszku z grubym dnem lub patelni zagotować masło , olej , śmietankę i wodę . Włożyć sznycle . Skropić odrobiną i dusić szczelnie przykryte parę minut tak by się podgrzały i nabrały smaku sosu.
Dobrze jest w ostatnim momencie wsypać łyżeczkę mielonych orzechów i wymieszać , ale akurat nie miałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 12.11.2013 19:13
Zazwyczaj podgrzewam w piekarniku jeśli czegoś za dużo zrobię :)
Melania 12.11.2013 19:00
Lubię takie mięsko :)
Margaretkaw 12.11.2013 18:58
Wspaniale wyglądają :)
AnielskaSlodycz 12.11.2013 18:53
ciekawy pomysł :)
idealme 12.11.2013 18:52
najlepsze domowe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak