Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z morelą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone morele 10 szt
pierś z kurczaka 1 szt
przyprawa do kurczka
jabłko 1 szt
oliw z oliwek 1 łyżka
Grill przyprawa klasyczna Prymat
kiełbasa wiejska 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z morelą

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Do miski wsypujemy przyprawę do kurczaka , przyprawę do grilla i łyżkę oliwy z oliwek . Do marynaty wkładamy mięso mieszamy i odstawiamy do lodówki. Jabłko dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na namoczone w odzie wcześniej patyczki nakąłdamy suszoną morelę, potem mięsko ,kiełbasę i jabłko. Szaszłyki grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 19.06.2013 09:28
ostatnio robiłam na słodko szaszłyczki z kurczakiem i ananaskiem i bardzo mi zasmakowały więc musze i wypróbowac z morelką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak