Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    podwójny
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka
  • sok z ananasa

    2 łyżki
  • cukinia

    1 średnia sztuka
  • ananas

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i wlewamy 2 łyżki soku z ananasa. Mieszamy, aby mięso pokryło się przyprawą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, a plastry ananasa przekrawamy na ćwiartki.

Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na przemian cukinię, ananasa i kurczaka (kolejność dowolna), gotowe szaszłyki układamy na tacce do grilla i grillujemy 25-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 22.06.2017 09:04
ja też do moich daję ananasa :)
anka1988 22.06.2017 08:33
z ananasem jeszcze nie robiłam, ciekawe musza być
Krystyna32 22.06.2017 08:00
bardzo smaczne
MagdalenaIC 22.06.2017 00:49
Pysznie :)
bertpvd 21.06.2017 23:29
Smaczny przepis
dodi 21.06.2017 22:16
Pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat