Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
papryka czerwona 1/2 szt,
suszone pomidory kilka szt, (z czosnkiem)
szynka konserwowa kilka plastrów,
serek topiony 100 g,
musztarda 1 - 2 łyżki,
sól i pieprz do smaku,
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka,
Czosnek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka,
jajko 2 do panierowania,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami

Pierś z kurczaka oczyścić z błonek,opłukać i osuszyć. Następnie lekko ponacinać i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem a także delikatnie posmarować musztardą.
Na każdej piersi ułożyć plasterki szynki, kilka suszonych pomidorów, paseczki papryki czerwonej oraz kawałki serka do smarowania. Zwinąć ciasno w roladkę.
Każdą roladkę panierować w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do kurczaka a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po upieczeniu roladki położyć na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:21
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak