Drobiowe roladki z suszonymi śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    5 pojedynczych sztuk
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • śliwki suszone

    ok. 10 dkg
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięs Prymat

    3 czubate łyżeczki
  • marynata teriyaki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Drobiowe roladki z suszonymi śliwkami foto
Każdą pierś z kurczaka delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Drobiowe roladki z suszonymi śliwkami foto
Na każdym kawałku mięsa ułożyć po kilka suszonych śliwek.
Krok 3 - Drobiowe roladki z suszonymi śliwkami foto
Zwinąć ścisłe roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej, z każdej strony posypać przyprawą do mięs, polać sosem teriyaki.
Krok 4 - Drobiowe roladki z suszonymi śliwkami foto
Roladki z każdej strony mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać niepełną szklankę wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 27.07.2016 23:59
apetyczne danie
Renataj 25.07.2016 23:08
Bardzo apetyczne mięsko:)
olkaaa 25.07.2016 22:06
Wyglądają kusząco
halina17 25.07.2016 19:32
Smaczne roladki
Mama niejadka 25.07.2016 18:47
Pyszne na obiad
Wiesława1 25.07.2016 16:10
pysznie przyrządzone
Alex_M 25.07.2016 16:03
chętnie bym się wprosiła na obiadek :)
berys18 25.07.2016 12:44
bardzo udane roladki, pycha
pestka 25.07.2016 11:39
pyszny obiad
w mojej kuchni 25.07.2016 11:13
pyszności do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat