Drobiowe roladki z serem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 sztuki
  • ser żółty

    4 plastry
  • szynka

    4 plastry
  • sól i pieprz

  • mąka

    do panierowania
  • jajko

    3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy , rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem na każdym układamy ser i szynkę . Zwijamy w roladki . Panierujemy w mące jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu by były dosmazone w środku.Lecz wkładamy na dobrze rozgrzany tłuszcz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 04.01.2017 09:06
pyszne roladki
MagdalenaIC 04.01.2017 00:35
Pysznie :)
jagoda5913 04.01.2017 00:24
fajny obiad
Renata9 03.01.2017 22:52
Smaczny obiadek
Konczi 03.01.2017 22:47
pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat