Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z pieczarkami i serem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
pieczarki 25 dag
ser żółty 10 plasterków
cebula 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy na plasterki. Oprószamy je solą, pieprzem, papryką mieloną, ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym i grecką posypką do mięs. Odstawiamy mięso na 2- 3 godziny w chłodne miejsce. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podduszamy na nim cebulkę, następnie dodajemy pieczarki i całość dusimy do miękkości doprawiając solą i pieprzem. Sok powinien odparować. Pieczarki odstawiamy, żeby przestygły.
Krok 1 - Drobiowe roladki z pieczarkami i serem  foto
2
Plasterki piersi z kurczaka delikatnie zbijamy tłuczkiem do mięs, następnie układamy na nich ser i pieczarki, zwijamy na kształt roladki i spinamy wykałaczką.
Krok 2 - Drobiowe roladki z pieczarkami i serem  foto
3
Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Podsmażone roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielką ilością wody i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Podajemy na gorąco.
Krok 3 - Drobiowe roladki z pieczarkami i serem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 15.02.2017 10:31
Zawsze smakowite:)
pestka 14.02.2017 08:51
pyszny obiad
Katarzyna59 16.06.2014 20:29
bardzo smaczne
caralajna 05.06.2014 06:05
bardzo apetyczne
Kejti 05.06.2014 00:39
Lubię takie :-)
gibli 04.06.2014 15:34
smakowicie wyglądają)
Iwusia 03.06.2014 23:26
idealne do obiadu
Ela15 02.06.2014 20:30
bardzo dobre
kasienka23 02.06.2014 20:03
smaczne mięsko!
Konczi 02.06.2014 20:03
takie jak lubię :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak