Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki "włoskie smaki"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka podwójny 2 szt
ser feta pól kostk
pomidor 1 szt
oliwki czarne
bazylia świeża
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz

Panierka

siemię lniane 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki "włoskie smaki"

Kroki postępowania

1
Każdą z piersi rozkrawamy na duży plaster ,lekko rozbijamy . Pomidora i ser kroimy w plasterki.
Krok 1 - Drobiowe roladki "włoskie smaki" foto
2
Każdy plaster posypujemy ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym solą i pieprzem.
Na brzegu rozbitego mięsa układamy plasterki pomidora ,sera oliwki i listki świeżej Bazyli. Zwijamy w roladę .
Krok 2 - Drobiowe roladki "włoskie smaki" foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez 30-40 min. Po upieczeniu kroimy w grube plastry i podajemy z kasza, surówką .
Krok 3 - Drobiowe roladki "włoskie smaki" foto
4
W blenderze mielimy siemię lniane do którego dodajemy bułkę tartą dodajemy pieprzu i soli.
W panierce obtaczamy roladki.
Krok 4 - Drobiowe roladki "włoskie smaki" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalija 23.06.2015 18:29
ciekawy przepis, tylko krok 4 chyba powinien być przed 3 :)
Wacław 23.06.2015 15:08
ciekawa propozycja na obiad :-)
Janina 23.06.2015 13:21
Fajne mięsko;)
Ifa 23.06.2015 11:18
Smaczny obiadek :-)
agnieszka214 23.06.2015 10:25
musza smakowicie smakowac
Róża1 23.06.2015 09:43
bardzo smaczne mięsko !!!!!!!!!
berys18 23.06.2015 09:02
smaczne mięsko
Renataj 23.06.2015 08:48
Super pomysł:)
jagoda5913 23.06.2015 08:43
Wspaniały przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak