Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki owinięte boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

olej rzepakowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka

ponadto

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
boczek wędzony 6 plastrów
szpinak mrożony 300 g
ser feta 0,5 kostki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki owinięte boczkiem

Mięso myjemy, osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem na płaty Składniki marynaty łączymy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie na patelni dusimy szpinak z serem feta i ziołami prowansalskimi. Studzimy. Przekładamy na mięso i zawijamy w roladkę. Następnie każdą roladkę owijamy 2-3 plastrami boczku. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 3-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 19.06.2016 20:26
Pyszne roladki ;)
dodi 19.06.2016 14:06
ale pyszności, mniam
jagoda5913 19.06.2016 10:04
dobry pomysł :)
Krzysztof15 19.06.2016 07:20
pyszne roladki
Iwusia 18.06.2016 23:35
ależ one soczyste
Łukasz15 18.06.2016 23:09
Ale one smaczne
Janina 18.06.2016 23:06
Smaczny obiadek;))
gregor# 18.06.2016 22:59
Fajne mięsko
IZABELA29 18.06.2016 22:35
pyszne mięsko
agnieszka214 18.06.2016 22:21
Alez lubię mięso
Urszula Świeca 18.06.2016 21:07
Pyszne roladki.))
Ela427 18.06.2016 20:23
pyszne mięsko
mirosława4 18.06.2016 20:17
apetyczne !
bertpvd 18.06.2016 19:50
pyszne mięsko
halina17 18.06.2016 17:44
Dobre roladki.
ilka01 18.06.2016 16:30
pychota :)
KORAL 18.06.2016 16:07
Smaczna roladka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak