Drobiowe pulpety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4
  • szpinaku

    7 dag
  • żółtego sera

    kilka łyzeczek
  • mąki

    szklanka
  • mleka

    0,5 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    5-6 łyżek
  • miękisz z chleba

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak ugotować i odcedzic. Udka kurczaka ugotować. Oddzielić mięso od kości.Przekręcić w maszynce do mielenia mięsa: szpinak, miękisz chleba, kilka łyżeczek startego sera, szczyptę soli i pieprzu i odrobinę mleka. Z otrzymanej masy formować kuleczki średnicy 4-5 cm. Nieco spłaszczyć (jak kotlety). Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor.

Smacznego!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 23.09.2011 13:50
świetne pulpety
Ewa95 23.09.2011 11:14
mniam
Monika192 06.03.2011 13:26
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat