Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0,5 kg
jaja 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
śmietana 30% 150 ml
woda 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
koper 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpeciki w sosie koperkowym

Mięso wyrabiamy z tartą bułka, jajkiem i pokrojoną drobno cebulką na jednolitą, klejącą masę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Pęczek koperku myjemy, suszymy i drobno siekamy. 1/4 koperku dodajemy do mięsa i mieszamy. Formujemy małe kotleciki i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Śmietanę mieszamy z ok 0,5 szkl wody i mąką. Zalewamy tym sosem smażące się pulpeciki. Po zagotowaniu dodajemy pozostały koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.02.2014 09:58
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak