Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpeciki w sosie jarzynowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mleko 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
włoszczyzna suszona 3 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
śmietana 12%
rosół warzywny 1 kostka
cebula 2 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpeciki w sosie jarzynowym

Pierś z kurczaka kroimy w duże kawałki i mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w kostkę i także mielimy w maszynce do mięsa. Do bułki tartej dodajemy mleko gdy napęcznieje dodajemy ja do mięsa. Doprawiamy solą ,pieprzem wyciśniętym czosnkiem. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce. Następnie formujemy kulki i smażymy je na maśle z dodatkiem oliwy . Tłuszczu nie dajemy dużo ok 1 łyżeczka oliwy i 1 łyżeczka masła. Gdy kulki są złote na patelni dodajemy suszone warzywa i prażoną cebulkę zalewamy szklanką bulionu i dusimy . dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy solą pieprzem dusimy jeszcze chwilkę . Zaciągamy śmietaną. Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.12.2012 21:55
pycha pulpety
Katarzyna/kate1980 30.12.2012 21:52
bardzo fajny przepis
aginaa 30.12.2012 15:40
smaczne
kriko 30.12.2012 11:28
mniam
cukiereczek 30.12.2012 11:16
mniam
Krzysztof15 30.12.2012 11:14
pycha
Monika111 30.12.2012 10:53
Ach! Pyszności! :)
iwa643 30.12.2012 09:20
Podajemy do ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak