Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe placuszki z jabłkiem i natką pietruszki podawane z sosem borowikowym i kopytkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4
jajko 2
jabłko 1/2
natka pietruszki 1
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe placuszki z jabłkiem i natką pietruszki podawane z sosem borowikowym i kopytkami

Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę. Dodajemy jajka, mąkę, posiekaną natkę i starte na dużych oczkach, obrane jabłko. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placuszki do zrumienienia. Podajemy z kopytkami i sosem grzybowym/borowikowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.01.2013 09:33
pomysłowe połączenie
Ada-Gaba 17.12.2012 17:52
bardzo pomysłowe danie, zapowiada się pysznie
misia53 15.12.2012 22:47
PaniMISIOWA nowy pomysł miała, drobiowe placuszki ślicznie wykonała. Podała z sosikiem ,no i z kopytkami i się podzieliła z nami- doradcami...
teresa18 15.12.2012 18:57
świety obiadek
Monika-twin 15.12.2012 17:41
no coś innego-zachęcające bardzo
Anna169Hosz 15.12.2012 13:47
Pięknie podane.
zolzica 15.12.2012 13:16
Głos oddany, bo na pewno jest pyszne!
Anula 15.12.2012 13:05
Pychota:)
AURELKA 15.12.2012 13:02
pyszniutkie
Laila2786 15.12.2012 11:47
super podane mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak