Drobiowe kotlety teriyaki

Drobiowe kotlety teriyaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    500 gramów
  • sos teriyaki

    150 mililitrów
  • mąka kukurydziana

    1 szklanka
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • sezam czarny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc.

Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.

Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

29.11.2018 20:54
Czarny sezam bardzo ciekawie prezentuje się w panierce. Niewielka zmiana, a nadaje zupełnie nowego wyrazu filetom.

Bożena Matuszczyk

29.11.2018 10:49
Smakowicie wyglądają Twoje kotlety i na pewno tak samo smakują.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat