Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety teriyaki

5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.

Składniki:

filety z kurczaka 500 gramów
sos teriyaki 150 mililitrów
mąka kukurydziana 1 szklanka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sezam czarny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety teriyaki

Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc.

Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.

Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 29.11.2018 20:54
Czarny sezam bardzo ciekawie prezentuje się w panierce. Niewielka zmiana, a nadaje zupełnie nowego wyrazu filetom.
Bożena Matuszczyk 29.11.2018 10:49
Smakowicie wyglądają Twoje kotlety i na pewno tak samo smakują.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak