Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
cebula 1
ząbki czosnku 3
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
oliwa
jajko 1
otręby pszenne

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety mielone

Filet z kurczaka mielimy w maszynce. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz oliwy). Otręby dodajemy na tyle, żeby masa nie była za rzadka. Świetnie się sprawdzają zamiast bułki tartej, polecam bo i zdrowiej. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie. Z mięsa formujemy kulki i delikatnie rozpłaszczamy. Do smażenia użyłam patelni grillowej, dzięki czemu nie trzeba używać za wiele tłuszczu. Jeśli jej nie posiadacie to można smażyć na zwykłej lub na grillu. Smażymy kotlety z obu stron i podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.05.2016 11:08
bardzo dobre
gosia1988 15.05.2016 21:41
Smaczne danie na obiad
MAR3STA 15.05.2016 21:37
pyszne kotlety
krokus 15.05.2016 20:51
jak drobiowe to zapewne delikatne ::)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak