Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki z kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 średnia
kukurydza 1 mała puszka
ser 100 gram
majonez 1-2 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Pierś umyć, oczyścić z błonek i pokroić w drobną kosteczkę (można nawet drobniejszą niż ja), dodać odsączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 1 - Drobiowe kotleciki z kukurydzą foto
2
Ser zetrzeć na tarce, dodać do kurczaka i kukurydzy. Do tego dołożyć majonez, jajko, mąkę, sól i pieprz.
Krok 2 - Drobiowe kotleciki z kukurydzą foto
3
Na patelni rozgrzać olej i kłaść po łyżce masy, spłaszczając ją lekko. Gdy kotleciki będą z jednej strony rumiane (ok. 2 - 3 minuty), przewrócić delikatnie na drugą i również smażyć ok.2-3 minuty.
Krok 3 - Drobiowe kotleciki z kukurydzą foto
4
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami, ja dzisiaj zdecydowałam się na ziemniaki i sos pieczeniowy. :)

Smacznego! :)
Krok 4 - Drobiowe kotleciki z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.12.2013 07:49
podobają mi się, muszę zrobić
treonina 02.12.2013 21:44
warte wypróbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak