Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

klopsiki:
pierś z kurczaka 100 gram
natka pietruszki 1 łyżka
Sól, pieprz, majeranek do smaku
pekinka
por 3 cm
marchew 25 gram
sok z cytryny 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
żurawina
płatki owsiane 1 mielone
kapusta pekińska 35 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince

Kroki postępowania

1
Klopsiki:
Mięso umyć, osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski, dodać zmielone płatki owsiane. Natkę posiekać i dodać do miski. Doprawić do smaku. Wyrobić masę mięsną.
Krok 1 - Drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince foto
2
Uformować placuszki mięsne i na każdy z nich ułożyć po 4 żurawiny i zlepić w klopsik. W garnku zagotować wodę i włożyć klopsiki. Gotować około 15-20 minut.
Krok 2 - Drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince foto
3
Pekinka:
Warzywa umyć i dobrze osuszyć. Pekinkę pokroić w cienkie piórka. Por pokroić w małą kostkę. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć do miski, dodać sok z cytryny i przyprawy wymieszać. Podanie: Na talerzu ułożyć całą pekinkę i na wierzchu ułożyć klopsiki wyjęte z wody. Smacznego!
Krok 3 - Drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 04.03.2014 20:02
bardzo fajne:)
Olga_SK 06.01.2014 17:07
smakowite połączenia smaków :)
wedith1 06.01.2014 10:00
Klopsiki pierwsza klasa! :) Ja bym je ugotowała na parze.
iwi 06.01.2014 00:34
Super przepis
foczka-ks 06.01.2014 00:19
fajny przepis
Róża1 05.01.2014 23:52
podziwiam pomysł!!!!
Adamorek 05.01.2014 23:14
piękna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak