Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DROBIOWE KLOPSIKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 600 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: DROBIOWE KLOPSIKI

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka zmielić. Do mięsa dodać dwa jajka i przyprawy.
Krok 1 - DROBIOWE KLOPSIKI foto
2
Do zmielonego mięsa wsypać pół szklanki bułki tartej. Bułkę zalać gorącą wodą.
Krok 2 - DROBIOWE KLOPSIKI foto
3
Gdy bułka nasiąknie całość dokładnie wymieszać, a następnie formować niewielkie klopsy.
Krok 3 - DROBIOWE KLOPSIKI foto
4
Uformowane klopsy obtaczać w bułce tartej.
Krok 4 - DROBIOWE KLOPSIKI foto
5
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 5 - DROBIOWE KLOPSIKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 14.12.2015 15:11
dobre : )
sliwka 14.12.2015 13:20
Pychotka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak