Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
mozarella 100 gram
szpinak 35 gram
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół (tak aby powstały nam 4 kotlety), mięso dość cienko rozbijamy po czym doprawiamy z obu stron pieprzem i solą.
Krok 1 - Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinakiem foto
2
Umyte liścia szpinaku drobno siekamy i równomiernie układamy na 1/2 części każdego filetu
Krok 2 - Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinakiem foto
3
Ser mozarella kroimy w jak najdrobniejszą kostkę - posypujemy nim szpinak.
Krok 3 - Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinakiem foto
4
Mięso skladamy na pół, a boki spinamy wykałaczkami. Kieszonki panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej, po czym smażymy na rumiano z dwoch stron.
Krok 4 - Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 27.07.2012 21:44
Ja również takie lubię. Smakowicie wygląda.
Beatris 27.07.2012 13:24
Och, jak my lubimy tak przygotowane mięsko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak