Drobiowe kęski z chińskim sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • sos chiński

  • mąka

    2 łyżeczki
  • chili

    szczypta
  • curry

    szczypta
  • imbir

    szczypta
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi pokroić na małe podłużne kawałeczki.
Mąkę wymieszać z przyprawami i przesypać do pojemniczka z otworkami. równomiernie posypywać obracając mięso.
Usmażyć kęski na złoty kolor podawać z surówką i dużą ilością sosu chińskiego Łowicz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 28.04.2011 18:48
jeszcze czegoś takiego nie jadłam
Jastinka 18.03.2011 07:44
świetne
Gosia40 17.03.2011 11:49
Przepis warty wypróbowania:)
Małgorzata113 17.03.2011 08:31
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat