Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kęski z chińskim sosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
sos chiński
mąka 2 łyżeczki
chili szczypta
curry szczypta
imbir szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kęski z chińskim sosem

Piersi pokroić na małe podłużne kawałeczki.
Mąkę wymieszać z przyprawami i przesypać do pojemniczka z otworkami. równomiernie posypywać obracając mięso.
Usmażyć kęski na złoty kolor podawać z surówką i dużą ilością sosu chińskiego Łowicz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.04.2011 18:48
jeszcze czegoś takiego nie jadłam
Jastinka 18.03.2011 07:44
świetne
Gosia40 17.03.2011 11:49
Przepis warty wypróbowania:)
Małgorzata113 17.03.2011 08:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak