Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kąski w orzechowej skorupce

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól, pieprz
jajko 2
sos
śmietana 18 proc 1/2 szkl
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat 1 torebka
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kąski w orzechowej skorupce

Filety umyć, osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę.
Sos: wymieszać składniki i wstawić do lodówki na ok pół godziny.
Jajka rozbełtać, orzechy wymieszać z bułką tartą. Kawałki kurczaka maczać w jajku a następnie panierować w orzechach. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem.
Orzechów nie trzeba mielić. Wystarczy włożyć je do woreczka foliowego i rozwałkować wałkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 22.05.2013 09:33
smaczne muszą być takie kąski
malaczarna23 22.05.2013 08:48
pyszniutko :)
Olga_SK 22.05.2013 08:16
ciekawa panierka! ja do tej pory w pełnoziarnistych krakersach robiłam - też polecam :)
Janina 22.05.2013 07:24
Ciekawy pomysł
Cranberry 21.05.2013 23:03
wyglądają smacznie :)
Mniam 21.05.2013 23:00
Ciekawe jak smakują.
ssylwiaa 21.05.2013 22:17
smakowity i oryginalny przepis! ;)
treonina 21.05.2013 22:11
w orzechach jeszcze mięsa nie panierowałam :-) spróbuję
iwi 21.05.2013 22:09
Fajny pomysł.
Renata9 21.05.2013 22:06
smakowite kąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak