Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kawałki kurczaka smażone w cieście na bazie dipu serowego i mascarpone. Pyszne, soczyste mięso o przyjemnym, serowym smaku z akcentem cytrynowego pieprzu.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso:

  • pierś z kurczaka

    1 kg

Ciasto:

  • jajka

    4 sztuki
  • mleko

    200 ml
  • sos serowy

    4 łyżki
  • serek mascarpone

    4 łyżki
  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • olej do smażenia

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, pokroić na małe kawałki.
Składniki na ciasto połączyć razem do powstania gęstej, jednolitej konsystencji (w razie potrzeby dodać więcej mąki lub dolać wody).
W cieście, partiami zanurzać i obtaczać dokładnie kawałki kurczaka.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat