Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kawałki kurczaka smażone w cieście na bazie dipu serowego i mascarpone. Pyszne, soczyste mięso o przyjemnym, serowym smaku z akcentem cytrynowego pieprzu.

Składniki:

Mięso:

pierś z kurczaka 1 kg

Ciasto:

jajko 4 sztuki
mleko 200 ml
sos serowy 4 łyżki
serek mascarpone 4 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna 1 szklanka
olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, pokroić na małe kawałki.
Składniki na ciasto połączyć razem do powstania gęstej, jednolitej konsystencji (w razie potrzeby dodać więcej mąki lub dolać wody).
W cieście, partiami zanurzać i obtaczać dokładnie kawałki kurczaka.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak