Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe hamburgery

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki 5
filet z kurczaka 700 g
ser żółty 5 plastrów
ogórek 1/2
pomidor 1
cebula czerwona 1
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
sól do smaku
ketchup pikantny wedle upodobań

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe hamburgery

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka mielimy w maszynce, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięs, odstawiamy na godzinę do lodówki
Krok 1 - Drobiowe hamburgery foto
2
Z tak przygotowanego mięsa formujemy 5 okrągłych kawałków.
Krok 2 - Drobiowe hamburgery foto
3
Warzywa kroimy.
Krok 3 - Drobiowe hamburgery foto
4
Mięso grillujemy z obu stron (u mnie 7 minut na grillu elektrycznym).
Krok 4 - Drobiowe hamburgery foto
5
Bułki grillujemy ok.3 minut, do każdej wkładamy kawałek mięsa, plasterek sera, warzywa. Doprawiamy ketchupem lub musztardą w zależności do upodobania.
Krok 5 - Drobiowe hamburgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.01.2017 17:08
bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak