Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe gołąbki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z indyka 500 gram
jajko 1
sól
pieprz
Przyprawa do mięs Prymat
majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
woda 4 szklanki
kostki rosołowe 2
koncentrat pomidorowy 5-6 łyżek
kapusta młoda 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka mielimy w maszynce na mielone.
Krok 1 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
2
Do zmielonego mięsa wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i przyprawy do smaku. Wyrabiamy - mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy klopsiki.
Krok 2 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
3
W głębszej patelni zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi i koncentratem pomidorowym.
Krok 3 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
4
Kapustę rwiemy na kawałki. Połowę wkładamy do sosu.
Krok 4 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
5
Następnie do sosu wkładamy klopsiki. Przykrywamy resztą kapusty. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut. (w razie potrzeby sos można zagęścić)
Krok 5 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak