Drobiowe gołąbki bez zawijania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    z indyka 500 gram
  • jajko

    1
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do mięs

  • majeranek

  • bułka tarta

    1 łyżka
  • woda

    4 szklanki
  • kostki rosołowe

    2
  • koncentrat pomidorowy

    5-6 łyżek
  • kapusta

    młoda 1 mała główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
Mięso z indyka mielimy w maszynce na mielone.
Krok 2 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
Do zmielonego mięsa wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i przyprawy do smaku. Wyrabiamy - mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy klopsiki.
Krok 3 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
W głębszej patelni zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi i koncentratem pomidorowym.
Krok 4 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
Kapustę rwiemy na kawałki. Połowę wkładamy do sosu.
Krok 5 - Drobiowe gołąbki bez zawijania  foto
Następnie do sosu wkładamy klopsiki. Przykrywamy resztą kapusty. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut. (w razie potrzeby sos można zagęścić)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat