Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe faworki marynowane w sosie worcestershire

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
sól do smaku
mąka do panierowania
olej do smażenia
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzka
sos worcester 5 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe faworki marynowane w sosie worcestershire

Kroki postępowania

1
Fileta tniemy na paski ,po czym robimy w nich dziurkę i przeplatamy jak faworki .
Krok 1 - Drobiowe faworki marynowane w sosie worcestershire foto
2
Następnie nacieramy papryką i solą ,a takze gorczycą ,a następnie skrapiamy sosem do mięs .Marynujemy ok 1 h .
Krok 2 - Drobiowe faworki marynowane w sosie worcestershire foto
3
Następnie panierujemy je tylko w mące i takie wrzucamy na gorący olej ,smażymy z każdej str po kilka min.
Krok 3 - Drobiowe faworki marynowane w sosie worcestershire foto
4
Gotowe podaję z sałatką :)
Krok 4 - Drobiowe faworki marynowane w sosie worcestershire foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 21.04.2013 09:10
Ciągle tzreba szukać czegoś innego , by obiady były nie nudne
eMMe 20.04.2013 18:24
ciekawa alternatywa dla zwykłych kotletów z kurczaka:)
wyattearp 20.04.2013 18:16
fajny sposób podania
Megg 20.04.2013 18:00
wyglądają bardzo apetycznie :)
Anna133 20.04.2013 17:40
pozostają soczyste dzięki panierce z mąki.
babajaga1969 20.04.2013 17:28
dobre i ciekawe
Marcin9 20.04.2013 17:28
pysznie wyglądają :)
Anna133 20.04.2013 15:00
fajnie wygląda na stole i takie na przekąskę też się nadają
IwonaDD 20.04.2013 14:53
wspaniałości !!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak