Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa zupa curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
filet z kurczaka 400 g (udka bez skóry)
cebula 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
marchew 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
bulion drobiowy 1,2 l
ryż 100 g
śmietana słodka 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa zupa curry

Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy przez kilka minut.
Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę seler, marchew i czosnek. Smażymy przez 5 min.
Następnie dodajemy curry, smażymy 2 min, aż smaki przejdą.
Wszystko zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień.
Dodajemy ryż, gotujemy bez przykrycia około 20 min.
Całość mieszamy ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 09.01.2017 21:51
pyszna zupa :)
Beatris 09.01.2017 12:21
Bardzo apetyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak