Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa roladka z boczkiem pieczarkami i natką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
boczek wędzony 2 plastry
natka pietruszki 1 gałazka
pieczarki 10 szt
cebula 1 szt /mała
sól do smaku
pieprz do smaku
cząber 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
estragon 1 szczypta
margaryna do smażenia 1 łyzka
oliwa 3 łyżki
papryka czerwona 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa roladka z boczkiem pieczarkami i natką

Fileta myjemy ,osuszamy i rozbijamy na płasko jak na kotleta ,doprawiamy podanymi przyprawami delikatnie .

Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na grubych oczkach tarki do jarzyn ,to samo z cebulą , do garnka wkładamy margarynę ,doprawiamy tylko solą i pieprzem i wkładamy pieczarki z cebulą ,smażymy do odparowania płynu .Studzimy .

Na każdy filet układamy natkę w całośći z łodygą ,tak byśmy mieli na każdym dla smaku .Na to kładziemy plaster boczku ,a na boczek pieczarki .

Zwijamy i układamy w naczyniu do zapiekania ,pieczemy 40min w tem 170st .

Ja podałam z duszoną marchewką i pączusiami ziemniaczanymi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.01.2014 12:08
wyśmienite roladki
patryska76 12.01.2014 11:51
Pięknie się prezentuje na talerzu ;-)
Anna133 12.01.2014 10:05
troszkę ciemne zdjęcie ,już nie mogę się doczekać dłuższego dnia ,bo nie mam lampy do zdjęć :/ ale smaczne danie wyszło
Kuchenka 12.01.2014 09:57
wspaniałe:)
Gracer 12.01.2014 09:47
wyglądają rewelka
Aga-25 12.01.2014 09:28
obiad pychota!
Agnieszka-87-25 12.01.2014 09:18
bardzo apetyczna
Krzysztof15 12.01.2014 09:04
pyszna roladka
kasiaw 12.01.2014 08:40
super danie smaczne
Anna133 12.01.2014 08:37
Aromatyczne i smaczne mięso na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak