Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa rolada nadziana mielonym i mozzarellą
Dodać jajko ,obraną, drobno pokrojoną cebulę oraz obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość wymieszać dodając bułkę tartą.
Filet z kurczaka umyć , osuszyć , porozcinać a następnie rozbić na płat.
Płat delikatnie oprószyć solą , pieprzem i czosnkiem granulowanym , następnie na płacie rozłożyć farsz z mięsa mielonego oraz plastry mozzarelli.
Całość ciasno zwinąć w roladę , w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Następnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Patelnię z olejem dobrze rozgrzać ,włożyć roladę ,chwilę podpiec następnie zmniejszyć ogień i smażyć roladę na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu i przestudzeniu roladę pokroić na plastry.
Podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką .