Drobiowa rolada nadziana mielonym i mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

farsz z mielonego;

  • mięso mielone

    300 g,
  • jajko

    1 szt,
  • cebula

    1 szt,
  • ząbki czosnku

    2,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • przyprawy

    do mielonego,

dodatkowo;

  • filet z kurczaka

  • sól i pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • mozzarella w kulce

    1 op,
  • jajko

    do panierowania,
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania,
  • mąka pszenna

    2 łyżki,
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone doprawić solą, pieprzem , przyprawą do mielonego.
Dodać jajko ,obraną, drobno pokrojoną cebulę oraz obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość wymieszać dodając bułkę tartą.
Filet z kurczaka umyć , osuszyć , porozcinać a następnie rozbić na płat.
Płat delikatnie oprószyć solą , pieprzem i czosnkiem granulowanym , następnie na płacie rozłożyć farsz z mięsa mielonego oraz plastry mozzarelli.
Całość ciasno zwinąć w roladę , w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Następnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Patelnię z olejem dobrze rozgrzać ,włożyć roladę ,chwilę podpiec następnie zmniejszyć ogień i smażyć roladę na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu i przestudzeniu roladę pokroić na plastry.
Podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:40
dobre mieso.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat