Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowa przekąska z serem pleśniowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 400 g
ser pleśniowy typu gorgonzola
jajko 1 szt
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowa przekąska z serem pleśniowym

mięsko wyrabiamy zbułką i jajkiem jak na mielone , doprawiamy , bierzemy małą kuleczkę na rękę rozpłaszczamy na placek i na to dajemy małą kosteczkę sera i formujemy kulkę obtaczając cały ser tak by go nie było widać , wbijamy patyczek i pieczemy albo na grillu albo na suchej patelni :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 04.05.2012 17:55
aż ślinka cieknie;)
Anna133 31.10.2011 12:56
i tak smakuje
Ewelina36 03.10.2011 10:02
mmm, smakowicie wygląda
Anna133 23.09.2011 08:53
jasne do srodka mozna według własnego smaku dawać nadzienie ;)
sylwia / sytofala 21.09.2011 12:02
smakowicie wygląda ja tylko zmienię ser na inny bo gorgonzoli nie lubię za bardzo
Anna133 21.09.2011 09:39
można przyrządzić sosy i podawać jako przystawkę :)
Anna133 21.09.2011 09:38
smak rozpływającego sie sera w połączeniu z mięsem jest świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak