Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DROBIOWA KIEŁBASKA DOMOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
boczek 1/2 kg
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: DROBIOWA KIEŁBASKA DOMOWA

przyprawy :
pieprz ziołowy
pieprz prawdziwy
majeranek
papryka ostra
sól
( czosnek kto lubi)
pieprz cytrynowy

Wykonanie:

Mięso zmielić na drobnych oczkach , dodać przyprawy i dobrze wymieszać Zrobić dwa walce ,wymierzyć i odciąć potrzebną ilość rękawa do pieczenia mięsa ,włożyć wałek z mięsa do rękawa i ciasno zawinąć .obwiązać tak jak szynkę aby nic nie wypłynęło.wrzucić do gorącej wody i parzyć nie dopuszczając do zagotowania wody przez półtora godziny. Wyjąć ochłodzić ,wstawić do lodówki na kilka godzin. wychodzi pyszna , zdrowa kiełbaska bez konserwantów .
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 09.11.2012 16:03
bardzo smaczna
kixs 10.04.2012 12:27
Zrobiłem na święta ! Rodzince bardzo smakowała. Polecam :)
kixs 10.04.2012 12:27
Zrobiłem na święta ! Rodzince bardzo smakowała. Polecam :)
Joanna46 10.03.2012 21:03
Fajna sprawa. Niewykluczone, że się skuszę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak