Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa kiełbasa z grilla marynowana w cydrze

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

cydr 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat kilk sztuk
ziele angielskie kilka kuleczek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku
przyprawy do grilla 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
cebula 1 mała

dodatkowo

kiełbasa śląska drobiowa 1 kg

Porada

kiełbasę dobrze marynować w zamykanym pojemniku aby zapachy nie przeszły na lodówkę

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa kiełbasa z grilla marynowana w cydrze

Kiełbasę śląską drobiową ponacinać (nie do końca by się nie rozpadła)składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać(cebulę pokroić w piórka czosnek w plasterki). w marynacie umieścić kiełbasę i całość wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. po tym czasie grillować kiełbaskę z każdej strony na rumiano(w trakcie pieczenia podlewałam kiełbaskę dodatkowo marynatą)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.10.2015 12:49
lubię drobiową kiełbaskę
w mojej kuchni 14.09.2015 17:16
pyszna kiełbaska
gosia1988 14.09.2015 16:53
na pewno smaczna kiełbaska
gosia561 14.09.2015 16:42
dobry pomysł z cydrem do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak