Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowa, gotowana rolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 5 szt
pierś z kurczaka 1 szt
przyprawa uniwersalna
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Porada

przed podaniem zdjąć gazę ;)

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowa, gotowana rolada

Kroki postępowania

1
Podudzia pozbawiłam skórek. Oczyściłam je z resztek piór. Mięso oddzieliłam od kości. Pierś pokroiłam na mniejsze kawałki, dodałam mięso z udek i doprawiłam przyprawą uniwersalną i przyprawą do kurczaka.
Na stole rozścieliłam gazę. Na nią poukładałam skórki (miałam większą ilość, bo czasem jak gotuję zupę, to pozbawiam udka skórek i mrożę je)
Krok 1 - drobiowa, gotowana rolada foto
2
Do żelatyny dodałam trochę wody by napęczniała. Wymieszałam ją z mięsem. Na skórki wyłożyłam doprawione mięso. Roladę zwinęłam. Obwiązałam gazą i sznurkiem. Wrzuciłam do lekko osolonej wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
Krok 2 - drobiowa, gotowana rolada foto
3
Gotowałam na małym ogniu około 1,5 godziny. Po wyjęciu położyłam na talerz, przykryłam deską do krojenia i postawiłam na to garnek z wodą.

Smacznego:)
Krok 3 - drobiowa, gotowana rolada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 05.01.2015 23:46
Apetyczna propozycja!
marcia7 05.01.2015 15:26
ciekawie wygląda
dodi 05.01.2015 13:32
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak