Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 120 gram
buraki 40 gram-ugotowany
ciecierzyca 20 gram-ugotowana
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej kokosowy 1 łyżeczka
pieczarki 70 gram
mąka pełnoziarnista 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i naciąć kieszonkę. Oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki przełożyć ciecierzycę. Buraka pokroić w małą kosteczkę. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym foto
2
Dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać. Przygotowany farsz przełożyć do kieszonki z kurczaka. Zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 2 - Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym foto
3
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać olej kokosowy. Zrumienić z każdej strony mięso. Dodać grzyby. Smażyć całość około 2 minut i wlać ½ szklanki wody
Krok 3 - Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym foto
4
Przykryć i dusić całość do miękkości. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodać mieszankę mąki z 2 łyżkami wody. Doprawić do smaku pieprzem oraz ziolami. Smacznego!
Krok 4 - Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 03.01.2016 18:24
Rewelacja! Ja sie wpraszam na obiad ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak