Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dressing z chili i kolendrą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt 5 łyżek
świeza kolendra siekana 1 łyżka
sól
pieprz
oliwa 1 łyżeczka
papryczka chili pół szt
błonnik 1 jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Dressing z chili i kolendrą

Jogurt najlepiej by był dość gęsty wlewamy do miseczki, dodajemy do niego oliwę z pierwszego tłoczenia, szczypte soli oraz szczyptę pieprzu. Kolendrę siekamy i dodajemy do sosu. Papryczkę chilli siekamy i dodajemy do sosu. Dodajemy błonnik jabłkowy mieszamy i odstawiamy na ok 10 min aż przyprawy spęcznieją i uwolnią aromat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak