Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dramstiki i podudzia, czyli mięsko długo marynowane :)

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

podudzia z kurczaka 4 szt
pałki z kurczaka 4 szt

Marynata

oliwa 3 łyżki
oregano 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny 4-5 kropli
sos sojowy 4-5 kropli
Kucharek przyprawa do potraw 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dramstiki i podudzia, czyli mięsko długo marynowane :)

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty ze sobą wymieszać. Czosnek oczywiście najpierw obrać i drobno skroić.
Krok 1 - Dramstiki i podudzia, czyli mięsko długo marynowane :) foto
2
Do tak przygotowane marynaty włożyć mięso i bardzo dokładnie obtoczyć w marynacie. W razie potrzeby można dodać nieco oliwy. Schować do lodówki na ok. 15 godzin.
Krok 2 - Dramstiki i podudzia, czyli mięsko długo marynowane :) foto
3
Następnie wyłożyć na blachę i włożyć do piekarnika.
Krok 3 - Dramstiki i podudzia, czyli mięsko długo marynowane :) foto
4
Piec w temp. ok. 160 stopni przez ok. 70 min. od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczem.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Dramstiki i podudzia, czyli mięsko długo marynowane :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.04.2015 07:49
pyszny obiadek :)
fotoviderek 27.04.2015 22:10
Ale pyszne to Twoje mięsko :)
Beatris 27.04.2015 21:28
Apetycznie przygotowane mięsko:)
Katarzyna59 27.04.2015 20:36
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak