Dorsz ze szpinakiem zapiekany w cieście franc. - idealne dla dzieci !!

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    300 g
  • szpinak mrożony

  • ciasto francuskie

  • czosnek

  • śmietana 30%

  • pieprz

  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza pokroić w kawałki, oprószyć przyprawą do ryb.
Szpinak wrzucić na oliwę, podsmażyć, dodać ulubione przyprawy (w tym czosnek), dolać śmietanę i dusić przez kilka minut.

Ciasto francuskie pokroić w kawałki i zawijać w nie rybkę ze szpinakiem.

Zapiekać około 20 minut w temp. 180 st.

Potrawa idealna dla dzieci - zdrowa i sycąca. Mój syn ja uwielbia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 14.02.2014 12:51
Często piekę z łososiem a teraz zrobię wg Twojego sposobu, napewno pyszny taki dorsz
teresa18 18.11.2013 18:21
pyszności)))
pierniczkowo 25.08.2013 12:29
nie tylko dla dzieci, ja też chętnie bym zjadła tak zrobioną rybkę :)
Kasia36 02.08.2013 21:51
Smaczna rybka
caralajna 06.05.2013 07:27
fajne danie, smaczne i ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat