Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz ze szpinakiem zapiekany w cieście franc. - idealne dla dzieci !!

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 300 g
szpinak mrożony
ciasto francuskie
czosnek
śmietana 30%
pieprz
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz ze szpinakiem zapiekany w cieście franc. - idealne dla dzieci !!

Dorsza pokroić w kawałki, oprószyć przyprawą do ryb.
Szpinak wrzucić na oliwę, podsmażyć, dodać ulubione przyprawy (w tym czosnek), dolać śmietanę i dusić przez kilka minut.

Ciasto francuskie pokroić w kawałki i zawijać w nie rybkę ze szpinakiem.

Zapiekać około 20 minut w temp. 180 st.

Potrawa idealna dla dzieci - zdrowa i sycąca. Mój syn ja uwielbia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 14.02.2014 12:51
Często piekę z łososiem a teraz zrobię wg Twojego sposobu, napewno pyszny taki dorsz
teresa18 18.11.2013 18:21
pyszności)))
pierniczkowo 25.08.2013 12:29
nie tylko dla dzieci, ja też chętnie bym zjadła tak zrobioną rybkę :)
Kasia36 02.08.2013 21:51
Smaczna rybka
caralajna 06.05.2013 07:27
fajne danie, smaczne i ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak