Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz ze szpinakiem i mozzarellą gotowany na parze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 sztuki
szpinak świeży 250 gram
mozzarella w kulce 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz ze szpinakiem i mozzarellą gotowany na parze

Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut, doprawiamy do smaku.

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Przekładamy do naczynia na parę i gotujemy 6-7 minut. Następnie nakładamy warstwę szpinaku i plaserek mozzarelli i gotujemy jeszcze około 2-3 minuty (aż ser się rozpuści).

Podałam z pyszną fasolką z dresingiem orzechowym i kuskusem z ziołami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zuzelka 15.01.2013 17:26
Super na niedzielny obiad :)
Vanilla
Vanilla 15.01.2013 15:49
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak