Dorsz ze szpinakiem i mozzarellą gotowany na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 sztuki
  • szpinak świeży

    250 gram
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut, doprawiamy do smaku.

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Przekładamy do naczynia na parę i gotujemy 6-7 minut. Następnie nakładamy warstwę szpinaku i plaserek mozzarelli i gotujemy jeszcze około 2-3 minuty (aż ser się rozpuści).

Podałam z pyszną fasolką z dresingiem orzechowym i kuskusem z ziołami.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zuzelka 15.01.2013 17:26
Super na niedzielny obiad :)
Vanilla 15.01.2013 15:49
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat