Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 50dag
szpinak mrożony 20dag
masło 5dag
sól
pieprz
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pęczek koperku
śmietana 30% 20dag
ser żółty
oliwki
paski papryki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz ze szpinakiem

Dorsza kroimy w kawałki,doprawiamy.Na patelni rozgrzewamy masło,smażymy rybę na złoty kolor.Szpinak odparowujemy z nadmiaru wody,doprawiamy do smaku.Wlewamy śmietanę,zagotowujemy.W foremce aluminiowej układamy warstwę szpinaku,następnie wykładamy dorsza.Pieczemy ok.15minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200stopniC.Potrawę dekorujemy żółtym serem,oliwkami i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak