Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz ze słodką śmietanką i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
cebula biała 200 g
zupa cebulowa 1 opakowanie
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz ze słodką śmietanką i cebulką

Rybę pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w piórka, udusić z przyprawą uniwersalną, ułożyć na rybie. Zalać śmietanką z odrobiną soli, posypać zupą w proszku. Piec ok .30 min w temp. 180 stopni. smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.12.2011 11:07
Absolutnie smakowicie wygląda :)
Smakosz6 23.05.2011 09:19
robiłam wczoraj na obiad- moja siostra była zachwycona!
traktorek 16.05.2011 12:30
ale fajne nie ma kłopotu że filet się rozpadnie
MAR3STA 28.04.2011 19:20
super!
Margo1 22.04.2011 22:16
też pyszności
Margo1 22.04.2011 22:16
też pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak